DJ-ImageSlider

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg

Geschiedenis

Sic Pugno is een volleybalvereniging die in 1963 is ontstaan en is daarmee de oudste volleybalvereniging in Bergen op Zoom. De oorsprong van de vereniging ligt in de Bergse wijk 't Fort Zeekant.

De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) en heeft zich tot doel gesteld om de volleybalsport in Bergen op Zoom naar een hoger plan te tillen. Daarvoor wil de club met name de prestatiegerichte sporter de nodige faciliteiten bieden. Natuurlijk zijn er binnen de vereniging ook ruimte en mogelijkheden om sporters die de volleybalsport in meer recreatieve zin wensen te beoefenen van dienst te zijn. Sic Pugno speelt haar competitiewedstrijden binnen de reguliere volleybalcompetitie van de Nevobo.
 
Met op dit moment zo'n 210 (jeugd)leden en het eerste damesteam dat in de promotieklasse speelt als het eerste herenteam uitkomend in de eerste klasse, mag Sic Pugno zich de succesvolste volleybalvereniging van Bergen op Zoom en deze regio noemen.
 
Vanaf januari 2003 vinden alle trainingen en competitiewedstrijden onderdak in sporthal Boulevard. Daarmee is Sic Pugno weer terug op de plaats waar de vereniging gestart is namelijk aan de Zeekant.
 
Sic Pugno is ook de vereniging die in de zomermaanden het inmiddels bekende beachvolleybaltoernooi op de Grote Markt in Bergen op Zoom organiseert.

Naast het sporttechnische aspect, dat uiteraard centraal staat, biedt Sic Pugno naast het volleyballen genoeg andere zaken die het interessant maken om lid te worden. Denk daarbij aan een jaarlijks mixtoernooi voor alle leden en hun introducés en voor de jeugd een spectaculair jeugdweekend. Met "after volleybal" aan de bar en het aanmoedigen van de teams tijdens hun wedstrijden is de vereniging ook de plaats voor sociale contacten.

Sic Pugno is een vereniging die leeft!
Er is altijd wat te beleven binnen onze vereniging.