Geschiedenis

Sic Pugno is een volleybalvereniging die in 1963 is ontstaan en is daarmee de oudste volleybalvereniging in Bergen op Zoom. De oorsprong van de vereniging ligt in de Bergse wijk 't Fort Zeekant.

Vanaf januari 2003 vinden alle trainingen en competitiewedstrijden onderdak in sporthal Boulevard. Daarmee is Sic Pugno weer terug op de plaats waar de vereniging gestart is namelijk aan de Zeekant.


De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) en heeft zich tot doel gesteld om de volleybalsport in Bergen op Zoom op een sportieve en gezellige wijze uit te dragen. De diverse teams van Sic Pugno spelen de competitiewedstrijden binnen de reguliere volleybalcompetitie van de Nevobo en de ORV (onafhankelijk recreatief volleybal). Natuurlijk is er binnen de vereniging ook ruimte en mogelijkheden om sporters die de volleybalsport in meer recreatieve zin wensen te beoefenen van dienst te zijn. 


Sic Pugno is de vereniging die in de zomermaanden het inmiddels bekende beachvolleybaltoernooi op de Grote Markt in Bergen op Zoom organiseert.

 

Naast het sporttechnische aspect, dat uiteraard centraal staat, biedt Sic Pugno naast het volleyballen genoeg andere zaken die het interessant maken om lid te worden. Denk daarbij aan een jaarlijks mixtoernooi voor alle leden, een spectaculair jeugdweekend voor de jeugdleden en diverse gezellige activiteiten in Sportza. Met "after volleybal" aan de bar en het aanmoedigen van de teams tijdens hun wedstrijden is de vereniging ook de plaats voor sociale contacten.

Er is altijd wat te beleven binnen onze vereniging.

 

Sic Pugno is een vereniging die leeft!