• 1.jpg
 • 2.jpg
 • 3.jpg
 • 4.jpg
 • 5.jpg
 • 6.jpg
dinsdag, 07 februari 2017 00:00

Een stijgende, helaas nog puntloze lijn

Afgelopen zaterdag heeft MC van Sic Pugno de tweede wedstrijd van het seizoen gespeeld tegen Volley Tilburg MC3. In alle vroegte op naar Halsteren, we konden deze ronde niet in de zaal aan de Boulevard terecht. Even wennen dus aan het licht, de lijnen en vooral het plafond. Wederom hadden we het beste veld met pal naast het veld een tribune voor alle enthousiaste ouders. Het team waar we tegen moesten had tot nu toe net als wij nog geen punten weten te scoren, wel zijn zij al een halfjaartje onderweg in de competitie.
 

We begonnen de wedstrijd vol goede moed en liepen aardig gelijk op. We scoorden punten met onze service, dan weer kort en dan weer ver. Helaas had de tegenstander ook een paar goede serveersters meegenomen, waarbij we met name moeite kregen met het opvangen van de harde bovenhandse services. Hiermee liep Tilburg dan ook een aantal punten uit op ons. Er werd veel rond de drie meter lijn gespeeld waar in onze opstelling meerdere speelsters de bal kunnen pakken. Dat is dus roepen geblazen! Gelukkig ging dit steeds beter en als we het spel konden afmaken had de tegenstander hier duidelijk moeite mee. Richting het eind van de set had Tilburg toch weer de overhand en met enkele slimme korte ballen en het afblokken van onze mooie rally’s kwam het tot een stand van 25-12 in hun voordeel.  In de tweede set met enkele wissels het veld in, even wennen en weer wakker worden. Hier zorgde de tegenstander wel voor, enkele mooie services vlogen ons om de oren. Helaas kregen we de pass even niet goed onder controle waardoor de Tilburgse meiden al gauw op voorsprong stonden. Dit liet de pret echter niet drukken en met behulp van enkele verrassingsballen die we direct terugspeelden en een tactische time-out kregen we de kans hen terug te pakken. Helaas wisten zij deze ballen goed op te vangen en hadden wij hier geen antwoord op, het werd 25-9. Wissel van speelhelft. Deze speelhelft was duidelijk favoriet, deze derde set stonden we lekker te spelen. Er werd geroepen voor de bal en de pass kwam hoog en duidelijk waardoor er doorgespeeld kon worden en gescoord. Er volgden enkele leuke rally’s over en weer. Het enthousiasme bij een punt was dan ook aan beide kanten van het net te zien. Deze set werd uiteindelijk niet gewonnen, maar met 25-14 kwamen we in ieder geval weer dichterbij. De drie gewonnen sets smaakte naar meer bij de tegenstander, het spel ging snel en de services net zo. De bal belandde bij onze servicebeurten helaas te vaak aan de verkeerde kant van de lijn of het net, waardoor de tegenstander de kans kreeg uit te lopen. Heel knap werd de bovenhandse service enkele malen opgevangen, tot verbazing en enthousiasme van de meiden. De set ging uiteindelijk met 25-9 naar Volley Tilburg. We bedankten hen voor deze wedstrijd en feliciteerden hen met hun eerste overwinning. We zijn niet getreurd, er zit een stijgende lijn in ons spel, woensdag nog een training en dan zaterdag…op naar Tilburg!

 

Foto's van de wedstrijd kun je hier bekijken.

 • Heren 1 pakt weer volle punten!
  Afgelopen zaterdag speelde Sic Pugno heren 1 thuis tegen het eerste heren team van Flits uit Papendrecht. Deze tegenstander was nog niet ontmoet in de competitie, opletten dus voor hun strijdplan!
 • Heren 1 slaat belangrijke slag door uit te lopen op nummer 2
  Zaterdag 26 februari speelde Sic Pugno heren 1 de uitwedstrijd tegen het eerste team van AVC '87 uit Tholen. Thuis hadden de heren kansloos verloren. AVC '87 speelde die wedstrijd erg goed, collectief werd in het begin van de competitie door Sic Pugno niet het maximale niveau behaald. Sic Pugno…
 • Heren 1 wint ook tweede wedstrijd
  Ook de tweede competitiewedstrijd heeft heren 1 van Sic Pugno gewonnen! Afgelopen zaterdag speelden zij hun eerste thuiswedstrijd tegen de mannen van Kraftwell H3. Net als afgelopen jaren een gedegen team met veel ervaring en slagkracht.
 • Heren 1 begint competitie met zege
  Afgelopen zaterdag, 23 september, speelde heren 1 van Sic Pugno hun eerste uitwedstrijd van het seizoen 2017 – 2018. Na een aantal weken training was het tijd om het getrainde in praktijk te brengen!
 • Dames 1 stoomt zich klaar
  Afgelopen weekend was het weer zo ver: het jaarlijkse trainingsweekend stond op het programma. Sommige fanatiekelingen konden niet wachten tot het zo ver was en hadden zelfs het weekend van 2-3 september al geblokt in hun agenda's. Kijk, dat is nog eens een instelling;).
 • Een stijgende, helaas nog puntloze lijn
  Afgelopen zaterdag heeft MC van Sic Pugno de tweede wedstrijd van het seizoen gespeeld tegen Volley Tilburg MC3. In alle vroegte op naar Halsteren, we konden deze ronde niet in de zaal aan de Boulevard terecht. Even wennen dus aan het licht, de lijnen en vooral het plafond. Wederom hadden…
 • Eerste wedstrijd MC met en zonder ‘boterkoekjes’...
  Afgelopen zaterdag heeft MC van Sic Pugno hun eerste volleybalwedstrijd ooit gespeeld tegen De Burgst MC2. Dit team heeft er al een halfjaar ervaring opzitten in de competitie en kunnen al een aardig potje ballen, met her en der zelfs een blokkeerbeweging en bovenhandse service. Nadat alle meiden op tijd…
 • Een belangrijke 4-0 overwinning!
  Afgelopen zaterdag 3 december speelde Sic Pugno heren 1 tegen het eerste team van AVC'87. De wedstrijd vond plaats uit in Tholen. AVC uit, altijd lastig.

Wedstrijden deze week