• 1.jpg
 • 2.jpg
 • 3.jpg
 • 4.jpg
 • 5.jpg
 • 6.jpg
vrijdag, 27 januari 2017 00:00

Eerste wedstrijd MC met en zonder ‘boterkoekjes’...

Afgelopen zaterdag heeft MC van Sic Pugno hun eerste volleybalwedstrijd ooit gespeeld tegen De Burgst MC2. Dit team heeft er al een halfjaar ervaring opzitten in de competitie en kunnen al een aardig potje ballen, met her en der zelfs een blokkeerbeweging en bovenhandse service.
Nadat alle meiden op tijd verzameld waren in de afgesproken kleedkamer kon het uitdelen van de nieuwe wedstrijdshirts beginnen, een moment waar de coach gespannen op heeft gewacht.

Vanwege de aankomende nieuwe kledinglijn had zij namelijk voor dit halfjaar zelf shirts ontworpen voor de meiden, met een gok op de juiste maat natuurlijk. Gelukkig paste iedereen het shirt en vroeg een ander jeugdteam gelijk of dit de nieuwe kledinglijn was, een mooi compliment was al binnen.
We speelden op het beste veld van de zaal, precies ingeklemd tussen de kantineramen en de tribune, afgeladen met alle ouders van het team! Zowel Wouter als Lisa waren er om te coachen dus veel kon er niet meer mis gaan…behalve dan dat je ook nog een teller en scheids nodig hebt voor de wedstrijd! Gelukkig was dit na enkele telefoontjes ook opgelost, waarvoor dank aan Wouter-Jan! De warming-up kon zo in ieder geval goed geoefend worden, naast het yellen, handjes geven, handje klappen… Met 11 meiden begonnen we aan de wedstrijd, 5 enthousiaste meiden op de bank. Eerst natuurlijk even wennen aan het wedstrijdritme maar al gauw waren de plekken in het veld gevonden en anders werd er wel naar elkaar geroepen waar iemand moest staan. De service van de meiden was erg sterk waardoor we daar enkele punten mee binnenhaalden. De tegenstander sloeg echter terug en maakte enkele mooie rally’s af met een aanval waar wij nog niet op berekend waren. Uiteindelijk ging de eerste set met 25-14 naar de tegenpartij. We lieten ons niet uit het veld slaan, de vijf meiden van de bank kwamen het veld in en gingen er vol enthousiasme tegen aan. Bij elk punt werd door iedereen geroepen: ‘YELLEN!!’ Helaas was ook deze set De Burgst met 25-10 te sterk. De derde set begonnen we weer in de beginopstelling om iedereen zo evenveel kans te geven het spelletje te leren spelen. De tegenstander zette er echter vaart achter en scoorde het een na het andere punt. We besloten te oefenen op het nemen van time-outs en door deze te nemen kwam de bal toch nog enkele malen aan onze zijde. Met 25-4 werd de set afgesloten. Voor deze wedstrijd had de coach speciaal een bakje met ‘boterkoekjes’ meegenomen, aangezien dit de yell  was waarmee we de wedstrijd in zouden gaan. Echter…daar werd de yell ineens veranderd in een voor de coach onverstaanbare term, iets wat niet te eten was in ieder geval. Daar zit je dan met de boterkoekjes… Dat hadden de meiden niet geweten, spijt natuurlijk!! Vooruit, de coach had ook wel trek, dus toch maar aan de boterkoekjes...en dan de vierde set in. Ondanks de 3-0 achterstand was de gezelligheid in het veld en op de bank nog steeds aanwezig, er werd volop aangemoedigd. Ook de kniebeschermers werden door verschillende meiden goed gebruikt waardoor we de tegenstander konden verrassen met nog enkele mooie services. Uiteindelijk hebben we de set met 25-9 aan de tegenstander moeten geven. We bedankten de tegenstander voor de wedstrijd en natuurlijk het publiek voor het supporten! Het was een heel leerzame wedstrijd en iedereen heeft er nu alleen maar meer zin in gekregen om er volgende week weer een te spelen. Op naar Breda!

 • Heren 1 pakt weer volle punten!
  Afgelopen zaterdag speelde Sic Pugno heren 1 thuis tegen het eerste heren team van Flits uit Papendrecht. Deze tegenstander was nog niet ontmoet in de competitie, opletten dus voor hun strijdplan!
 • Heren 1 slaat belangrijke slag door uit te lopen op nummer 2
  Zaterdag 26 februari speelde Sic Pugno heren 1 de uitwedstrijd tegen het eerste team van AVC '87 uit Tholen. Thuis hadden de heren kansloos verloren. AVC '87 speelde die wedstrijd erg goed, collectief werd in het begin van de competitie door Sic Pugno niet het maximale niveau behaald. Sic Pugno…
 • Heren 1 wint ook tweede wedstrijd
  Ook de tweede competitiewedstrijd heeft heren 1 van Sic Pugno gewonnen! Afgelopen zaterdag speelden zij hun eerste thuiswedstrijd tegen de mannen van Kraftwell H3. Net als afgelopen jaren een gedegen team met veel ervaring en slagkracht.
 • Heren 1 begint competitie met zege
  Afgelopen zaterdag, 23 september, speelde heren 1 van Sic Pugno hun eerste uitwedstrijd van het seizoen 2017 – 2018. Na een aantal weken training was het tijd om het getrainde in praktijk te brengen!
 • Dames 1 stoomt zich klaar
  Afgelopen weekend was het weer zo ver: het jaarlijkse trainingsweekend stond op het programma. Sommige fanatiekelingen konden niet wachten tot het zo ver was en hadden zelfs het weekend van 2-3 september al geblokt in hun agenda's. Kijk, dat is nog eens een instelling;).
 • Een stijgende, helaas nog puntloze lijn
  Afgelopen zaterdag heeft MC van Sic Pugno de tweede wedstrijd van het seizoen gespeeld tegen Volley Tilburg MC3. In alle vroegte op naar Halsteren, we konden deze ronde niet in de zaal aan de Boulevard terecht. Even wennen dus aan het licht, de lijnen en vooral het plafond. Wederom hadden…
 • Eerste wedstrijd MC met en zonder ‘boterkoekjes’...
  Afgelopen zaterdag heeft MC van Sic Pugno hun eerste volleybalwedstrijd ooit gespeeld tegen De Burgst MC2. Dit team heeft er al een halfjaar ervaring opzitten in de competitie en kunnen al een aardig potje ballen, met her en der zelfs een blokkeerbeweging en bovenhandse service. Nadat alle meiden op tijd…
 • Een belangrijke 4-0 overwinning!
  Afgelopen zaterdag 3 december speelde Sic Pugno heren 1 tegen het eerste team van AVC'87. De wedstrijd vond plaats uit in Tholen. AVC uit, altijd lastig.

Wedstrijden deze week