• 1.jpg
 • 2.jpg
 • 3.jpg
 • 4.jpg
 • 5.jpg
 • 6.jpg
vrijdag, 14 oktober 2016 00:00

Heren 1 verslaat koploper

Zaterdag 8 oktober namen we het op tegen koploper op dat moment; Volley Tilburg 5. Wel pas na 2 wedstrijden maar toch. Een voor ons onbekende tegenstander van de grote fusieclub uit en in Tilburg. Een team met ervaren spelers dat, zo bleek achteraf, tot deze wedstrijd al anderhalf jaar ongeslagen was!

Het werd een leuke wedstrijd. De tegenstander had wat verrassende aanvalspatronen en wisselde ook veelvuldig van positie in de aanval en vanachter de drie-meterlijn. Met name de snelle middenaanval was niet direct onder controle. Toch werd er door solide spel een voorsprong genomen en de eerste set met 20-25 binnengehaald. Wat er in de tweede set vervolgens gebeurde is eigenlijk nogsteeds niet helemaal duidelijk. Werkelijk niets lukte meer aan de kant van Sic Pugno. Er werd nauwelijks gescoord vooral door een mindere pass en te veel ballen vielen ook zo maar op de grond. Binnen een mum van tijd stond het dan ook 18-8 voor de thuisploeg. Met wat wissels werd gedurende de set echter het initiatief terug genomen. Verloren ging de set wel; 25-17. In het begin van de derde set werd, in lijn van de tweede helft van de set daarvoor, een flinke voorsprong genomen die nooit meer in gevaar kwam. Variatie in het aanvalsspel, af en toe forse servicedruk en een veel betere verdediging zorgde voor een vlotte 18-25 winst in de derde set. Onder aanvoering van een aanvallend uitblinkende Mark Leenders en verdedigend sterke Bart Lijmbach, met een haast legendarische 'pancake' toen de tegenstander toch wat dichterbij was gekropen, was Sic Pugno vervolgens ook in set vier vervolgens soeverein; 15-25. Hierdoor werd de gedeelde koppositie van de Tilburgers overgenomen. Zaterdag thuis tegen CSS de nummer 7, volgende week vrijdag uit de wedstrijd tegen huidige medekoploper Symmachia 4.

 • Heren 1 pakt weer volle punten!
  Afgelopen zaterdag speelde Sic Pugno heren 1 thuis tegen het eerste heren team van Flits uit Papendrecht. Deze tegenstander was nog niet ontmoet in de competitie, opletten dus voor hun strijdplan!
 • Heren 1 slaat belangrijke slag door uit te lopen op nummer 2
  Zaterdag 26 februari speelde Sic Pugno heren 1 de uitwedstrijd tegen het eerste team van AVC '87 uit Tholen. Thuis hadden de heren kansloos verloren. AVC '87 speelde die wedstrijd erg goed, collectief werd in het begin van de competitie door Sic Pugno niet het maximale niveau behaald. Sic Pugno…
 • Heren 1 wint ook tweede wedstrijd
  Ook de tweede competitiewedstrijd heeft heren 1 van Sic Pugno gewonnen! Afgelopen zaterdag speelden zij hun eerste thuiswedstrijd tegen de mannen van Kraftwell H3. Net als afgelopen jaren een gedegen team met veel ervaring en slagkracht.
 • Heren 1 begint competitie met zege
  Afgelopen zaterdag, 23 september, speelde heren 1 van Sic Pugno hun eerste uitwedstrijd van het seizoen 2017 – 2018. Na een aantal weken training was het tijd om het getrainde in praktijk te brengen!
 • Dames 1 stoomt zich klaar
  Afgelopen weekend was het weer zo ver: het jaarlijkse trainingsweekend stond op het programma. Sommige fanatiekelingen konden niet wachten tot het zo ver was en hadden zelfs het weekend van 2-3 september al geblokt in hun agenda's. Kijk, dat is nog eens een instelling;).
 • Een stijgende, helaas nog puntloze lijn
  Afgelopen zaterdag heeft MC van Sic Pugno de tweede wedstrijd van het seizoen gespeeld tegen Volley Tilburg MC3. In alle vroegte op naar Halsteren, we konden deze ronde niet in de zaal aan de Boulevard terecht. Even wennen dus aan het licht, de lijnen en vooral het plafond. Wederom hadden…
 • Eerste wedstrijd MC met en zonder ‘boterkoekjes’...
  Afgelopen zaterdag heeft MC van Sic Pugno hun eerste volleybalwedstrijd ooit gespeeld tegen De Burgst MC2. Dit team heeft er al een halfjaar ervaring opzitten in de competitie en kunnen al een aardig potje ballen, met her en der zelfs een blokkeerbeweging en bovenhandse service. Nadat alle meiden op tijd…
 • Een belangrijke 4-0 overwinning!
  Afgelopen zaterdag 3 december speelde Sic Pugno heren 1 tegen het eerste team van AVC'87. De wedstrijd vond plaats uit in Tholen. AVC uit, altijd lastig.

Wedstrijden deze week