• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg

Jeugd Weekend 2015

“Ik heb de beauty en de brain…”

 

Op vrijdag 28 augustus stond het jeugdweekend van 2015 voor de deur. De traditie om in een andere accommodatie te verblijven werd uiteraard niet doorbroken en daarom waren we dit jaar te gast bij de scouting in Hoogerheide.

Na de openingsspellen zoals Quintet en the survival of the smartest was het tijd voor de avond- en nachtspellen. Lekker een beetje griezelen in het bos en dan proberen je koe veilig naar de veehandelaar te brengen. Sommigen tijgerden zich een weg door het bos en wisten zonder problemen de veehandelaar te bereiken, anderen hadden iets meer moeite en moesten tussendoor ook nog even langs de veearts nadat hun koe besmet was geraakt met de pest. Maar dat mocht de pret niet drukken. Veel koeien hebben een veilig onderkomen gevonden in het bos.

 

Sinds enige tijd werd Bertje de padvinder weer gesignaleerd in Hoogerheide en aan onze (oudere) jeugdleden de schone taak om naar hem op zoek te gaan. Wel een beetje jammer dat die Bertje een gestoorde gek blijkt te zijn die rondzwerft en ondertussen steeds meer slachtoffers heeft gemaakt. Na een dropping in de buurt van Huijbergen kregen de jeugdleden informatie op verschillende posten die hen verder het bos in leidden. Door een misverstand belandden de ene groep helaas aan de andere kant van het bos en moesten zij opgehaald worden. Dat mag natuurlijk de pret niet drukken en uiteindelijk konden ze in het bos bij het scoutinggebouw alsnog op zoek naar Bertje. En dat heeft de hele buurt mogen weten. We hebben nog geen klachten gehad over geluidsoverlast, maar we kunnen ons voorstellen dat de buurtbewoners mee hebben kunnen genieten van het gegil.

 

Na een kort nachtje werden de kinderen fris en fruitig uit bed geroepen. Niks is fijner dan ’s ochtends met een sirene gewekt te worden…

Na een mini-bootcamp werd er heel fanatiek gevolleybald en werden er wederom veel punten door de teams binnengesleept. Die ook nog verdubbeld konden worden door de jokers die her en der verstopt waren. Zelden hebben wij mensen zo fanatiek kasten, lades en verpakkingen open zien trekken.

 

In het heerlijke zonnetje hebben we ’s middags de welbekende waterspellen gespeeld. Dit jaar was het tijd voor de hoge hakken race, handdoekwerpen en het vragenspel. Aansluitend moest er gegrabbeld worden in een zwembad gevuld met vieze derrie waarna er een pyramide gebouwd moest worden. Natuurlijk is een jeugdweekend niet compleet zonder vlaworstelen. Dat dit jaar beduidend langer duurde aangezien eigenlijk iedereen wel wilde bewijzen hier heel goed in te zijn!

 

Na een gezellige barbecue hebben we ’s avonds genoten van de make-overs die overdag gedaan waren door de teams. We zagen dat Mees door de stylisten in het team van Jasper werd omgetoverd van nerd naar beauty, Ricardo en Giovanni kregen een wondermiddeltje toegediend waardoor ze ineens weer jaren jonger waren en Quinn en Carmen uit het team van Denise hebben het hele huis een make-over gegeven. Het team van Bart sloot hun film knallend af, maar Renske had de winnende film. Een spannend verhaal over de jongen Thom die na allerlei avontuurtjes een metamorfose heeft ondergaan en wakker werd als Thonno. De schrik van iedere man!

 

Zondagochtend werd het grote puzzelspel gespeeld, waarbij diverse puzzelstukken gevonden moesten worden. Van deze stukken konden prachtige portretten van de commissieleden worden gemaakt. Echte beauty’s!

 

Na het emotionele afscheid van Pauline van de commissie en de prijsuitreiking werd het echt tijd om naar huis te gaan. Het team van Denise won met 1 punt verschil en mag zich dit seizoen “De winnaar van het weekend” noemen. Gefeliciteerd! Volgend jaar weer!!!

 

Foto's van het Jeugd Weekend 2015 kun je hier terugvinden.